Wij vrouwen denken te veel

We zitten te veel in ons hoofd. We malen en piekeren wat af. Piekeren is een verschijnsel waar iedereen wel eens last van heeft. Wie heeft er niet een keer een slapeloze nacht gehad, waarin je alleen maar ligt te piekeren en te woelen? Piekeren doe je voornamelijk over moeilijke dingen. Bijvoorbeeld over het halen van een rijbewijs, het bezoek aan de tandarts, moeilijkheden op het werk, problemen in je relatie of gezin of een kritische opmerking van een vriend. Je kan piekeren over de toekomst, maar ook over gebeurtenissen uit het verleden. Je kan zelfs piekeren over het feit dat je piekert. Overmatig piekeren levert meestal niets op. Het kost tijd en energie. Overmatig piekeren over de toekomst gaat vaak samen met angst. Je bent bezorgd en je vraagt je steeds af  “wat als…?”. Je spieren spannen zich onnodig aan en op den duur ga je je moe en lusteloos voelen. Piekeren over dingen die gebeurd zijn in het verleden geeft een somber of een boos gevoel. Piekeraars weten vaak wel dat ze niets aan het verleden kunnen veranderen, maar blijven toch hangen in negatieve herinneringen en kunnen zich niet meer concentreren op school, op het werk of op het huishouden.

Hoe kom je hier nu uit? Ten eerste is het handig je te beseffen dat je niet alleen je hoofd bent! We zijn meer dan ons brein! We hebben ook te maken met ons hart (heartset), hier zit ons gevoel, onze emoties en onze waardes. Dan heb je ook nog te maken met je onderbuik (gutset), hier zit je identiteit, je vrouwelijke intuïtie, je (moederlijke) instinct, je creativiteit en je scheppingskracht.

Wij vrouwen denken te veelMaar wij vrouwen van nu hebben niet meer geleerd om ons hoofd, ons hart en onze onderbuik te laten samenwerken en op één lijn te brengen. Ons hoofd domineert meestal, hier geven we de meeste aandacht aan. En ze zeggen wel eens; wat je aandacht geeft groeit… Vaak proberen we onze gevoelens en emoties te beredeneren met ons hoofd terwijl gevoelens juist gevoéld moeten worden! Of we luisteren niet meer naar onze vrouwelijke intuitie en instincten waardoor we onze natuurlijke power niet meer gebruiken en ons ongelukkig gaan voelen. We zitten in ons hoofd terwijl we juist in ons hart of onderbuik moeten zitten. We moeten zorgen dat we met onze mindset, heartset en gutset werken op een manier dat past bij jou als vrouw!

Dus, als je herkent dat je te veel in je hoofd zit, als je niet goed meer weet hoe je om moet gaan met emoties, als je maar blijft piekeren en ploeteren, als je denkt; is dit het nou? Als je denkt; iets voelt niet helemaal goed maar je kan je vinger er niet op leggen, dan is dat niet omdat je faalt, maar dan is dat omdat je te hard werkt aan je mindset. Maar je kan je hoofd, hart en onderbuik weer met elkaar in contact en op één lijn brengen! Dat hoeft niet heel veel tijd en moeite te kosten. Dat kan op een hele fijne en snelle manier. Met Creatrix® bijvoorbeeld!

2018-05-22T09:44:39+00:00

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.